Lauantai oli leivontapäivä pitkästä aikaa ja miesten rakentaessa autotallia olikin hyvä vähän keskittyä heidän hemmotteluunsa. Ensin laitoin kohoamaan rouheleivän taikinan.
Puolen litran taikinasta tuli kaksi limppua. Eivät ole suunnattoman kauniita, mutta hyvää se tuore leipä kyllä on!
MAUKAS ROUHELEIPÄ
4dl vettä
1dl oliivipurkista nestettä
50g hiivaa tai 1pss kuivahiivaa
1tl suolaa
2rkl siiirappia
½dl oliiviöljyä
2tl pizzamaustetta
12-13dl sämpyläjauhoja
Lämmitä neste kädenlämpöiseksi (kuivahiiva vaatii 42°) ja liuota siihen hiiva. Lisää suola, mausteet ja siirappi. Lisää puolet jauhoista ja sekoita voimakkaasti. Lisää loput jauhoista ja viimeiseksi öljy. Peitä taikina ja anna kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.
Leivo taikinasta kaksi limppua ja anna kohota vielä liinan alla.
Paista 225°C n. 20min.
maanantai, 13. lokakuu 2008
Kommentit