1714377.jpg

Minulla on kokeilussa mariannejuustokakku. Mariannerouhepaketin takapuolellahan on myös jonkinlainen ohje, mutta sovelsin erilaisen. Maku vispilöistä nuoltuna hyvä ;)
Ja normaalisti juustokakun pohjaan käytetään digestiveä, mutta itse kokeilin kaurakeksejä. Hyvin murskaantuivan nekin. Makutestiä tehdään vasta huomenna.

Mutta siihen kysymykseen: Koska juustokakun hyydykkeen kaikki ainesosat ovat gluteenittomia, piparimurun vaihtamalla gluteenittomaan, kakku kävisi myös kotimaisia viljoja välttävälle. Onko kellään kokemusta, mikä olisi paras gluteeniton keksi murskaamisen kannalta? Tietoa kaivataan. Tulokset kahden viikon päästä, kun mieheni vaari tulee kylään.

Resepti alla.


MARIANNEJUUSTOKAKKU

Pohja:
200g kaurakeksejä
75g sulatettua margariinia

Täyte:
6 liivatelehteä
½dl vettä
1prk mascarponejuustoa
1prk ranskankermaa
2dl sokeria
2tl vaniljasokeria
1pss mariannerouhetta
2dl kuohukermaa

Leikkaa irtopohjaisen vuoan pohjalle leivinpaperi. Murskaa piparit muovipussissa kaulimella tai tehosekottimella. Sekoita margariini murujen joukkoon ja painele seos vuoan pohjalle.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Puserra vesi pois ja liuota kuuman veden joukkoon. Anna jäähtyä hetki.
Vatkaa kerma omassa kulhossaan vaahdoksi. Vatkaa toisessa kulhossa mascarpone, ranskankerma, sokeri, vaniljasokeri ja mariannerouhe yhteen. Lisää liivate ohuena nauhana koko ajan vatkaten. Viimeiseksi sekoita varovasti joukkoon kermavaahto.
Kaada seos vuokaan ja tasoita pinta. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 5 tuntia.