Olen leipomista rakastava, mutta sille aivan liian vähän aikaa uhraava perheenäiti. Olen pitkään haaveillut oman leivontablogin pitämisestä, että oma rimakin nousisi vähän korkeammalle ja saisin itseni kannustettua tekemään säännöllisesti jotain leivontaan liittyvää. Innokas olen yrittämään, mutta tekniikkaa vielä puuttuu. Siispä harjoittelemaan.

Jonkin verran olen yrityksen ja erehdyksen kautta tehnyt marsipaani- sokeri- sekä kerran vaahtokarkkikuorrutetta. Viimeisin kakkuni, jonka tein jämäpaloista,on tässä. Yritän vähän nostaa tasoa...

1692767.jpg

Se, mikä kakussa oli hyvää, oli löytämäni uusi täyte Sekasopan Marien sivuilta. Alla resepti vadelmarahkatäytteeseen, jonka tein itse laktoosittomana, meillä kun on perheessä monta intoleranttia.

Vadelmarahkatäyte:

6 liivatetta
½ dl vadelma funlightia
250g laktoositonta maitorahkaa
2½ dl laktoositonta kuohukermaa
1½ dl sokeria
5dl pakastevadelmia

Laita liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen. Lisää kermaan ½ dl sokeria. Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Kuumenna vadelmamehu kiehuvan kuumaksi ja sulata puristetut liivatteet siihen. Laita rahka kulhoon ja lisää liivatemehu ohkaisena nauhana rahkan joukkoon koko ajan sekoittaen. Lisää loput sokerista ja kermavaahto. Lisää lopuksi jäiset marjat ja sekoita, kunnes seos muuttuu vaaleanpunaiseksi ja alkaa jähmettyä.
Jaa täyte kahteen väliin ja nosta kakku hyytymään jääkaappiin yön yli. Halutessasi voit kostuttaa kakun maidolla.