1704168.jpg

Päätin ihan harjoituksen vuoksi tehdä tänään tuleville harvinaisille vieraille täytekakun, vaikka he varmasti muissa viikonlopun juhlissa ehtivätkin syödä herkkuja. Kokeilin kerman pursottamista, eikä todellakaan onnistunut vielä mitenkään kovin hienosti, siitä syystä jätin kuvat sivulta ottamatta. Muutenkin kaikki, mikä voi mennä pieleen, meni. Nonparellit ovat päällä sitä varten, että kakun pinta jostain kumman syystä murtui kermaa levitettäessä ja en saanut muruja piiloon. Eipä ole koskaan näinkään vielä käynyt ja eräänkin kakun olen ehtinyt tehdä vuosien varrella. Harkitsin jo hetken koko kakun pursottamista, mutta maku olisi saattanut olla aika ätläkkä. Kelvatkoon nyt vieraille kera nonparellien. Kukat ovat sokerimassaa ja tutut jo aiemmasta marsipaanikakusta. Kaivoin siis purkista loput.

Uusi kokeilu oli kerman joukkoon rahkan lisääminen. Jostakin blogista luin aiheesta, mutten tietenkään enää löytänyt sivua ja suhdekin piti sitten kokeilla. Tavoittelin sitä, ettei rahka maistu kauheasti, mutta kyllähän se seassa maistuu. Suhde oli 5dl kermaa ja n.½ prk rahkaa. Mutta pursottaminen onnistui hienosti koostumuksen puolesta. Ja kerrankin kerma ei vetistynyt puolessa välissä pursottamista.

Täyte oli myös aiemmalla reseptillä toteutettu rahkatäyte. Tällä kertaa kävi vaan niin hullusti, että pakastimeen ei ollut ilmestynyt mitään käytettävää marjaa (viime vuoden sadon viinimarjat eivät houkutelleet), joten turvauduin boysenmarjahilloon. Sokeria vähensin desin verran, mutta aika makealta maistuu vieläkin.