Kokeilin viime viikolla uutta kakkua, josta tulikin yllättävän hyvää näin itse kehitetyksi kakuksi. Mitään uutta ja mullistavaa tässä ei ole, mutta mieleni alkoi tehdä kahvin makuista kakkua ja sen toteutin. Mies toi kevättalvella vuoan messuilta Lontoosta.

1700508.jpg

1700509.jpg

Espressokakku

250g laktoositonta margariinia
2½ dl sokeria
4 munaa
2tl leivinjauhetta
6½ dl vehnäjauhoja
1 espressokuppi keitettyä espressoa
2rkl disaronnoa tai mantelilikööriä

Valmista espressokeittimesi ohjeen mukaisesti kupillinen espressoa ja jätä jäähtymään. Vatkaa pehmeä margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat joukkoon yksi kerrallaan voimakkaasti sekoittaen. Lisää leivinjauhe vehnäjauhojen sekaan ja vatkaa vuorotellen kahvin ja disaronnon kanssa vaahtoon.
Paista 175°C n.45min.