1758778.jpg

Eli tänään oli kauan odotettu miehen vaarin vierailupäivä ja eilen laitoin hyytymään gluteenittomana aiemmin kokeillun mariannekakun. Päädyin piparipohjassa gluteenittomaan semperin piparkakkuun. Ja laitan korvan taakse myös idean perunajauholla tehdystä kakkupohjasta. Se olisi varmasti hyvää!
5653.jpg
Piparkakku tuntui toimivan hyvin, kun jauhoin sen tehosekoittimella ja vaihdoin rasvan määräksi 100g. Vieraat vaikuttivat tyytyväisiltä, kylässä kun useimmiten saa ainoastaan kaupan valmiita tuotteita, jotka varmasti pitemmän päälle maistuvat samalle.

Koristeluun otin mallia Ewelyniltä, tosin ihan omasta päästäni muistelin. No, tämä oli kyllä taas sellainen harjoitusversio, että oksat pois, mutta ensimmäiseksi sotkuksi onnistunut. Ruusutkin omaa tuotantoa, mutta eivät kestä lähempää tarkastelua. Lievää itsekritiikkiä ilmassa, eikö...

Lopullisena huomiona vielä, että tällä kertaa tein mariannerouhetta lukuunottamatta (joka on vähälaktoosista) kakusta laktoosittoman, eli mascarpone on korvattu laktoosittomalla Valion tuorejuustolla. Jos ei ole laktoosivammaa, kannattaa pitäytyä mascarponessa! Vaikutti makuun aika tavalla, mutta kyllä se syötävää oli (ja vähemmän mahaan käyvää!)